Categories: category

Slavné hospody: Se šípkovou, nebo se zelím? V Hájence si klidně dejte obojí

V Hájence Kersko se Hrabalovi myslivci hádali, jestli jim má hospodská udělat kance se šípkovou omáčkou, nebo se zelím. Podobné dilema tam může zažít každý host, protože obě jídla stále servírují. Zároveň nabízejí lišácké řešení – „talíř Hájenka“, což je pokrm na speciálním talíři, který kombinuje obojí. A kančí gulášovku a dršťkovou mají také.

Share
Published by

Recent Posts

Úplně obyčejné a nádherné Polsko. Objevte Roztoczanský národní park

Až na samém východě Polska leží Zwierzyniec, krásné místo uprostřed zelených, hustých lesů. Je vzdálený…

15 hodin ago

Zkažená dovolená? Na naštvané hosty pomalu nastupuje umělá inteligence

Omluvy rozzlobeným klientům je podle Natashi, ředitelky luxusního resortu jednou z nejtěžších částí její práce.…

1 dnem ago

Na co zírá mašinfíra: S Praotcem Čechem k Řípu a za mašinkami do Zlonic

Dnes pojedeme s Praotcem Čechem přímo pod bájný Říp. Spěšný vlak, kterým jsme vyrazili z…

2 dny ago

Od půl desáté žádný alkohol. Na Mallorce a Ibize se zpřísní prodej v resortech

V částech Mallorcy a Ibizy, které jsou hojně navštěvovány turisty, bude nově platit přísný zákaz…

2 dny ago

KVÍZ: Znáte bizarní Česko? Poznejte rarity v Česku a vyhrajte skvělou knihu

Česká republika má spousty krásných a unikátních lokalit, které většina turistů opravdu moc dobře zná.…

3 dny ago

Na největším neobydleném ostrově světa budete jako na Marsu, trénuje tam NASA

Do jeho podoby se před miliony let propsal dopad meteoritu, později jej formovalo mrazivé podnebí…

4 dny ago